Cloudová fotopasca v Slovenskom raji
Cloudová fotopasca v Slovenskom raji

Cloudová fotopasca v Slovenskom raji

Elektronické závory v Národnom parku Slovenský raj boli doplnené o ďalšie naše technické riešenie a to cloudové fotopasce.

Pre zvýšenie kontroly elektronických závory a prístupu do chráneného územia v Národnom parku sme pripravili technické riešenie fotopascí, ktoré štandardne vytárajú snímku pri detekcii pohybu. Použité fotopasce sú cloudové a vytvorené snímky automaticky posielajú na RYS CLOUD do SSO (Správa smart objektov).

Fotopasca pre elektronickú závoru, Národný park Slovenský raj

Pridanou hodnotu nášho riešenia je spárovanie prijatej snímky s konkrétnou udalosťou prístupového systému, t.j. napr. použitie elektronického čipu, manipulácia so závorou a pod. V praxi to znamená, že sú zaznamenané len relevantné udalosti súvisiace s použitím závory a teda sa nevytvárajú v SSO záznamy napr. pri prechode lesnej zveri, chodcov, cyklistov apod. Prístup k snímkam má len osoba oprávnená vstupovať do užívateľského účtu SSO.

Fotopasce boli inštalované pre elektronické závory napr. v lokalitách Jelšinky, Kláštorisko, matka Božia.

Fotopasce sú napájané akumulátorom. Fotopasce môžu byť podľa výberu napájané vnútornou batériou, externým akumulátorom, solárnym panelom alebo v prípade možností aj z pevnej elektrickej siete. Pre prenos dát sa uskutočňuje cez štandardnú sieť dostupných mobilných operátorov a nie je potrebná žiadna iná doplnková sieť. To znamená ak je inštalovaná na mieste so mobilným signálom, prenos do SSO bude funkčný.